Masterclass

Medische registratie

PRAKTISCH

Online

Artsen, codeerders en beleidsmedewerkers

Volgens module

Volgens module

Volgens module

NL

Overzicht modules

Om zorg te optimaliseren is het van belang de administratie van medische gegevens op uniforme wijze te laten gebeuren. De gezondheidszorg doet in toenemende mate beroep op gegevens die verzameld en beheerd worden in medische databanken.

Reeds 30 jaar wordt gebruik gemaakt van systematische codering (ICD-10, voorheen ICD-9) in de Belgische ziekenhuizen. Aan de hand van deze registratie wordt de ziekenhuisfinanciering door de overheid gebaseerd. 

MZG en COVID-crisiscel

Deze webinar bekijkt de verschillende mogelijkheden voor het gebruik van MZG in het COVID-19 beleid, startend vanuit een toelichting over het belang van correcte registratie van ICD-10. Daarna wordt breder ingegaan op mogelijke rapportering die daaruit kan voortvloeien. Het epidemiologisch gebruik met ondersteuning van dashboarding wordt via praktijkvoorbeelden toegelicht. 

Algemene inleiding tot medische registratie

Deze module omvat een algemene inleiding die de definitie en doelstellingen van de minimale ziekenhuisgegevens (MZG) uitlegt. Het pad van registratie naar ziekenhuisfinanciering wordt geïllustreerd, alsook het gebruik van de gegevens voor de ondersteuning van het intern ziekenhuisbeleid.

Cursus

Coderen

In deze module worden alle hoofdstukken van de codeercursus besproken aan de hand van de theoretische benadering van de codes enerzijds en praktische voorbeelden anderzijds. Deze module draagt bij tot het behalen van de kerncompetenties van de codeur.

Volgende sessie

Module afgerond

Volgende sessie

Optie 1 | 9/2/2021 | 13:00 - 15:30
Optie 2 | 11/2/2021 | 18:00 - 20:30
Online
€ 35
Inschrijven voor: 31/1/2021

Volgende sessie

Binnenkort meer info

Betrokken docenten

Dr. Luc Belmans
MZG en COVID-crisiscel
Dr. Nick Devreker
MZG en COVID-crisiscel
Johan Heylen
Alg. inl. tot Medische Registratie
Patrick Garré
Alg. inl. tot Medische Registratie

THE Institute vzw

info@t-h-e-institute.org

Ezelstraat 69

8000 Brugge

België

BE 0846.705.278

Follow us

LinkedIn

Twitter