Opleidingen

Masterclasses voor healthcare professionals met een interesse in verschillende actuele onderwerpen die relevant zijn voor de gezondheidssector van vandaag en morgen.

Specifieke Onderwerpen

THE Institute biedt een waaier aan relevante en specifiek uitgewerkte onderwerpen aan, waarbij zowel uitgebreide theorie en toegepaste praktijk aan bod komen 

Experts als Docenten

THE Institute zoekt voor elk onderwerp een absolute expert als docent. Deze grote namen uit de sector staan garant voor excellente en interessante opleidingsessies

Volledig Aanpasbaar

De wensen en noden van elke organisatie zijn anders, daarom kan u bij THE Institute kiezen uit een reeks vaste opleidingen of een volledig op maat gemaakt programma, waarin we een aangepast curriculum samenstellen.

Vast Curriculum

Op Maat

THE Institute organiseert een aantal modules– een vast curriculum – die gebundeld kunnen worden in een reeks van Masterclasses. Daarnaast kunnen deze ook als afzonderlijke sessies georganiseerd worden. 

Voor bepaalde doelgroepen ontwikkelt THE Institute opleidingen op maat, en betrekt hiervoor haar breed netwerk van experten. Deze opleidingen worden in samenspraak met u volledig uitgewerkt.  

Masterclass

Management en Leadership

Strategisch

Management

De langetermijn werking van een ziekenhuis wordt gedragen door een goed strategisch management. Deze module gaat in op de essentiële elementen hiervan zoals strategie, strategische planning, bestuursmodellen, de vorming van ziekenhuisnetwerken.

Financieel

Management

Het financieel management van een ziekenhuis kent vele uitdagingen. Deze module brengt inzicht in ziekenhuisfinanciering, het financieel beleid in ziekenhuizen, investeringsbeleid/strategie en de mogelijke impact van nieuwe beleidsmaatregelen.

People

Management

Deze module gaat zowel om de strategische HR doelstellingen van een ziekenhuis en de verschillende manieren om deze te bereiken als om meer persoonlijke doelstellingen zoals specifiek toegepaste leiderschaps- en managementvaardigheden.

Kwaliteit

 Management

Elk ziekenhuis streeft naar een betere kwaliteit en een hogere efficiëntie. De sessie kwaliteit management gaat in op rol en toepassing van kwaliteitsbeleid, logistieke processen, lean, klinische paden.

Innovatie

Management

Innovatie is een noodzaak maar heeft ook een kostprijs. Deze sessie biedt een introductie in innovatiemanagement aan de hand van trends in de medische technologieën, de mogelijke impact van AI en IoT, en de keuze voor en integratie van nieuwe technologieën.

Leiderschaps-

ontwikkeling

In deze concrete interactieve module ligt de pre – curatieve focus op het functioneren voor jou en je team. Door kennisoverdracht, workshop beleving en coaching kan het verschil gemaakt worden op management en persoonlijk vlak.

Referenties

Masterclass Management en Leiderschap

AZ Damiaan Oostende - 2019-2020

Leidinggevende artsen hebben een curriculum gevolgd van 5 onderwerpen met voor elk thema een dubbele sessie. De expert trainers brachten theoretische concepten toegepast op zeer concrete cases en implementatie voorstellen.  De Thema's strategie, human resources, financiële aspecten, innovatie en kwaliteit kwamen hier aan bod. 

Tijdens deze Coronaproof versie (combinatie klassikaal en virtueel) volgden leidinggevende artsen dubbele sessies rond 5  onderwerpen. Theoretische concepten werden toegepast op concrete cases met implementatie voorstellen.  De Thema's strategie, human resources, financiële aspecten, innovatie en kwaliteit kwamen hier aan bod. Deze opleiding werd erkend voor accreditatie en gesteund door de KMO portefeuille van VLAIO .

Masterclass Management en Leiderschap

AZ Sint Jan Brugge & AZ Sint Lucas Brugge 2020

Strategische en operationele uitdagingen bij infectiebeheersing - 2019 (Op maat gemaakt)

THE Institute en Hict organiseerden een dagopleiding voor een groep van 10 zorgprofessionals uit Saoedi-Arabië . De trainees zagen meerdere aspecten van strategie en operatie voor uitdagingen van infectiebeheersing in zorginstellingen, de specifieke  inhoud omvatte gezondheidseconomie, change management en technologie voor de strijd tegen Corona virussen.

THE Institute is erkend als geaccrediteerde opleidingsinstelling voor de Belgische markt. Voor de Vlaamse markt kunnen KMO’s beroep doen op de KMO portefeuille van de Vlaamse gemeenschap (VLAIO)

THE Institute vzw

info@t-h-e-institute.org

Ezelstraat 69

8000 Brugge

België

BE 0846.705.278

Follow us

LinkedIn

Twitter