top of page

Samen in Actie is dit jaar het thema van het hybride zorgsymposium georganiseerd door de vzw's

THE Institute en Patient Empowerment. Het symposium is dit jaar zowel fysiek als digitaal bij te wonen. Hou deze website in de gaten voor alle deelname opties!
 
De balans tussen zorgverstrekkers en zorgvragers dient in evenwicht te zijn. De verantwoordelijkheid voor dit evenwicht ligt bij de zorgverstrekkers, zorgvragers, zorgorganisaties en het zorgsysteem samen. 

 

Tijdens korte, to the point sessies die zowel op locatie als digitaal te volgen zijn, belichten onze sprekers de invalshoek van zorgvrager, zorgverstrekker en zorgorganisatie bij volgende vraag:

Hoe wordt patient empowerment in praktijk omgezet? Patient empowerment staat voor gedeelde controle en verantwoordelijkheid, waarbij wederzijds respect centraal staat. Het gaat om een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker.

Hoe bereiken we dit? Wat houdt ons tegen?

DE ZORGVRAGER

Ben je patiënt, cliënt, bewoner, … Het symposium behandelt jouw zorg en de manier waarop je daarbij betrokken wordt. Het is over jou dat het symposium gaat. Daarom is het belangrijk dat je deelneemt.

DE ZORGVERSTREKKER

DE ZORGORGANISATIE

Als zorgverstrekker heb je een sleutelrol in patient empowerment omdat een zorgvrager meer van jou afhankelijk is dan omgekeerd. Maar patient empowerment is ook in je eigen belang: het kan een positieve invloed uitoefenen op de therapietrouw.
 

Ook zorgorganisaties dragen in hoge mate bij tot patient empowerment: door de manier waarop zij de zorg aanbieden beïnvloeden ze de beleving van de zorgvrager.

HET ZORGSYSTEEM

Zorgvragers, zorgverstrekkers en zorgorganisaties functioneren in het kader dat overheden en beleidsmakers creëren. Daarmee oefenen die laatsten een grote invloed uit op de vrijheid die men in de zorg heeft om weer anderen te empoweren.

DE ENQUÊTE 

Dit jaar vergt onze enquête slechts één minuut van uw tijd!

Beantwoord dé patient empowerment-sleutelvraag! Samen zetten we patient empowerment 
om in de praktijk: wat houdt ons tegen?


De resultaten van de enquête voeden het zorgsymposium op 25 oktober.

MOGELIJK GEMAAKT DOOR

02852_MSD_Logo_wit.png
MicrosoftTeams-image (54).png
takeda.png
Blue_Roche_logo_wit.png
helan logo wit.png
HICT.png
IQVIA-WIT.png
Norgine-Logo-wit.png
pfizer full white.png
janssen-ps.png
AbbVie_Inc.-Logo.wit.png
vifor-pharma.png

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

ZORG Magazine wit.png
VOKA-Health-Community wit.png

Georganiseerd door

THE Institute.png
patient empowerment.png
bottom of page