top of page

ILKE MONTAG

Socialistische Mutualiteiten

Na meer dan 20 jaar ervaring als arts en directielid in ziekenhuizen, meest recentelijk als hoofdarts bij Jan Yperman, is Ilke sinds dit jaar raadgever medisch beleid op de nationale studiedienst van de Socialistische Mutualiteiten. Ilke is ook voormalig lid van de raad van bestuur bij Patient Empowerment vzw.

Ilke-Montag compressed.jpg

CINDY MONARD

Medisch Centrum St. Jozef

Cindy is klinisch psychologe van opleiding en is gespecialiseerd in Cliëntgericht-experiëntele Psychotherapie. Ze bekleedt momeenteel de functie van Algemeen Directeur bij het Medisch Centrum St.-Jozef in Bilzen.

Cindy Monard.png

MARLEEN FINOULST

Knack / Kenniscentrum Borstkanker

Marleen is gewezen huisarts en maakte in de jaren 90 een carrièreswitch naar de media. Als arts-journalist en auteur van een tiental boeken over gezondheid stond ze in 2013 aan de wieg van de website Gezondheid en Wetenschap, waarvan ze ook voormalig hoofdredacteur is. Momenteel werkt ze voor Knack en is ze hoofdredacteur bij Kenniscentrum Borstkanker.

Marleen Finoulst.jpg

RUDY VAN GIEL

Huisarts / Auteur

Rudy was gedurende zijn carrière huisarts. Nog maar pas met pensioen werd bij hem prostaatkanker vastgesteld, waardoor hij plots zelf patiënt werd. Dat opende zijn ogen en hij schreef er het boek ‘Kankeren’ over.

Rudy Van Giel.jpg

MARC SEGERS

Patient Empowerment vzw

Marc is lid van de raad van bestuur van de vzw Patient Empowerment. Hij behaalde een bachelor verpleegkunde, een pedagogisch diploma en een managementopleiding. Doorheen de jaren was hij verpleegkundige, hoofdverpleegkundige, zorgmanager en verpleegkundig directeur. Daarnaast gaf hij les aan de Erasmushogeschool. Sinds 2009 is hij zelfstandig consulent.

Marc Segers pasfoto.jpg

LYNN DE PELSMAEKER

Patient Empowerment vzw

Lynn heeft 20 jaar patiëntenervaring op zak en is als patiëntenvertegenwoordiger actief op lokaal en Vlaams niveau. Als vrijwilliger bouwt ze mee het Patient Empowerment-verhaal uit en is ze medeauteur van het Praktijkboek patient empowerment voor Zorgverstrekkers dat op 25 oktober verschijnt.

Lynn De Pelsmaeker.jpg

BIEKE DE NEVE

Qualicor Europe

Bieke is Senior Advisor bij Qualicor Europe. Ze behaalde een Bachelor Verpleegkunde en een Licentie in de Medisch-Sociale Wetenschappen. Doorheen de jaren was ze hoofdverpleegkundige, directeur WZC en directeur verpleging. Haar kracht ligt in het uitnodigen van zorgprofessionals om aan een verbeterende kwaliteitscyclus te bouwen.

210701_Qualicor_Studio_Portret_HR_Bieke de Neve.jpg

ESTER STEFFENS

Hict - Optimising Healthcare

Ester is verpleegkundige van opleiding en doctoreerde nadien in de Biomedische Wetenschappen. Na een carrière bij UZ Leuven, RIZIV-INAMI en het Sint-Franciscusziekenhuis besloot ze senior consultant te worden bij Hict. Daar is ze nauw betrokken bij de uitbouw van waardegedreven zorg (Value-Based Healthcare).

Ester 2_.jpg

JEAN PAUL VAN BENDEGEM

Vrije Universiteit Brussel (VUB)

Jean Paul is wiskundige, filosoof, hoogleraar logica en wetenschapsfilosoof en is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij houdt ervan om out-of-the-box te denken. Of liever nog, without a box.

Jean paul van bendegem 2.jpg

LODE VERREYEN

Patient Empowerment vzw

Lode is kinesitherapeut met een eigen groepspraktijk en is expert in de interpersoonlijke communicatie tussen zorgvrager en zorgverstrekker. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur van de vzw Patient Empowerment en werkte hij voor hen een opleiding uit.

Lode Verreyen-6LR.jpg

FREYA ROWAERT

Klare Kijk op Kanker / MSD Belux

Freya is ervaringsdeskundige en ambassadeur van ‘Klare kijk op Kanker’. Daarnaast is ze werkzaam als Project Manager bij MSD Belux.

Freya Rowaert (2).JPG

HAKKI DEMIRKAPU

Medisina Gezondheidscentrum / VUB

Hakki is werkzaam als Huisarts en is tevens Voorzitter van het Medisina Gezondheidscentrum. Ook is hij onderzoeker bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Chronische Zorg aan de Vrije Universiteit Brussel.

Hakki Demirkapu.jpg

STEFAN GIJSSELS

Patient Expert Center

Stefan is ervaringsdeskundige en voorzitter van het Patient Expert Center. Dit opleidingsplatform wil patiënten opleiden tot expert-patiënten om zo de professionele interactie met de verschillende stakeholders te verbeteren: overheidsinstanties, ziekenhuizen, industrieën, verzekeraars, ...

Stefan Gijssels.png

PATRICE GIVRON

Heilig Hartziekenhuis Mol

Patrice is kinderarts en diensthoofd bij het Heilig Hartziekenhuis in Mol, daar heeft hij de subspecialisatie kindercardiologie.

Dr P Givron.jpg

DIRK MAES

AZ Sint-Lucas Gent

Dirk is sinds 2019 Algemeen Directeur in het Gentse ziekenhuis Sint-Lucas. Tijdens zijn meer dan 30-jarige carrière in Sint-Lucas was hij eerder al Uroloog, Voorzitter van de Medische Raad en Medisch Directeur.

Dirk Maes.jpg

EDGARD EECKMAN

Patient Empowerment vzw

Edgard is voorzitter van de vzw Patient Empowerment, daarnaast was hij ook 16 jaar lang actief als Communicatiemanager bij UZ Brussel. Binnen zijn Doctoraat in de Media- en Communicatiestudies bestudeerde hij macht en empowerment in de relatie patiënt-arts.

Edgard Eeckman.jpg

ANNABELLE VAN NIEUWENHUYSE

Moderator - Presentator

Annabelle Van Nieuwenhuyse - 1.jpg

ARNULF

Cartoonist

arnulf profielfoto.jpg

Georganiseerd door

THE Institute.png
patient empowerment.png
bottom of page