top of page
Zoeken

Elektronische facturatie: (g)een nieuwe zorg?

Op 27/09/2022 spraken Julie Vanhooreweghe en Stefan Vansevecotte op het Seminarie 'ICT & Digitalisering in de zorg'. Een toelichting van het project waar THE Institute mee mochten aan werken.


Elektronische facturatie is de laatste maanden een veelbesproken onderwerp. En terecht ook: e-invoicing kan het startpunt betekenen voor verdere digitalisering, ook binnen de gezondheidszorg. We merken dat diverse (publieke) organisaties soms achterop hinken wanneer het over digitalisering gaat. Elektronische facturatie of e-invoicing mag niet verward worden met een digitale factuur, zoals een PDF-formaat. E-invoicing (XML/UBL) gaat een stap verder waarbij facturen (en andere documenten) automatisch uitgewisseld worden tussen de financiële systemen van verzender en ontvanger.


Alle ondernemingen die onder de Wet Overheidsopdrachten vallen moeten dergelijke e-facturen kunnen aanvaarden en verwerken. Daarnaast moet iedereen die een factuur aanlevert aan een Vlaamse overheidsinstelling, deze in een elektronische “XML” vorm opmaken. Dezelfde verplichting wordt opgelegd aan dienstverleners i.k.v. een overheidsopdracht.


Hict heeft de organisatie Broeders van Liefde en haar 100 boekhoudkundige entiteiten begeleid bij deze omschakeling naar e-facturatie. Daarnaast hielp THE Institute bij de opmaak van interne opleidingstools zodat alle betrokken medewerkers op de hoogte bleven van de nieuwe processen.

We kregen vanuit ZORG Magazine de opportuniteit om dit project eWay voor te stellen aan een breder publiek op het seminarie ‘ICT & digitalisering in de zorg’.42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page