PRAKTISCH

Gent

Artsen, codeerders en beleidsmedewerkers

€150

Volgens module

Volgens module

NL
Overzicht modules
Om zorg te optimaliseren is het van belang de administratie van medische gegevens op uniforme wijze te laten gebeuren. De gezondheidszorg doet in toenemende mate beroep op gegevens die verzameld en beheerd worden in medische databanken.
Reeds 30 jaar wordt gebruik gemaakt van systematische codering (ICD-10, voorheen ICD-9) in de Belgische ziekenhuizen. Aan de hand van deze registratie wordt de ziekenhuisfinanciering door de overheid gebaseerd.
Specifieke topics: Oftalmo, NKO, MKA en Plastische Heelkunde
Hoewel MZG moet gecodeerd worden per specialisme, zijn de codeerregels beperkt tot de grote lichaamsstelsels. Tijdens deze opleiding gaan we daarom inzommen op enkele specifieke heelkundige specialismes, vertrekkende vanuit de klinische praktijk.
Basis anatomie voor codeerders
Tijdens deze lesdag wordt je meegenomen in de wereld van de anatomie van het hart, retroperitoneale ruimte, het kleine bekken, de hersenen en andere organen of ruimtes. Een grondige kennis van de anatomie helpt in het beter begrijpen van de ICD-10-CM/PCS codes en de hieraan gekoppelde codeerrichtlijnen.
Pathofysiologie voor codeerders
Begrijpen wat er gebeurt tijdens eens hospitalisatie, verbanden zien tussen symptomen en aandoeningen, de evoluties van een ziekte kennen en gewapend zijn om vragen te stellen over een dossier aan behandelende artsen vereist een goede kennis van pathofysiologie.
Afgeronde opleidingen
Q&A sessie: COVID
Gerelateerde Registratie
Tijdens deze Q&A sessie gaan onze experten dieper in op de impact van COVID-19 en van de nieuwe ICD-10-BE versie op de codeerwereld. Binnen het codeertechnische gedeelte worden verschillende topics behandeld waarmee codeerders in aanraking komen sinds 1/1/2020. Daarnaast wordt er gefocust op de toepassing van goede codering, zowel in de vorm van codeertrends als in praktische voorbeelden.