top of page
banner website cut.jpg

Masterclass

Management & Leadership

PRAKTISCH

noun_Location_1447947.png

On-site / Online

noun_people_2989920.png

Artsen, Management

noun_Euro_1546770.png

Volgens programma

noun_clock_1038794.png

Volgens programma

noun_Calendar_2080527.png

In overleg

noun_Language_2053725.png

NL / FR / EN

Overzicht modules

Krijg meer inzicht in de verschillende aspecten van ziekenhuismanagement met de juiste basisprincipes van zakelijk leiderschap en bouw mee aan een betere zorg.

Deze masterclass omvat zes belangrijke management topics die bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Elke module wordt gegeven door topdocenten die een sterke inhoudelijke kennis combineren met praktijkervaring in de gezondheidszorg en de ziekenhuiswereld.

Deze opleiding wordt enkel aangeboden aan organisaties en groepen.

Individueel inschrijven is dus niet mogelijk!

Contacteer Julie De Lentdecker voor meer informatie.

Strategisch

Management

De langetermijn werking van een ziekenhuis wordt gedragen door een goed strategisch management. Deze module gaat in op de essentiële elementen hiervan zoals strategie, strategische planning, bestuursmodellen, de vorming van ziekenhuisnetwerken.

Financieel
Management

Het financieel management van een ziekenhuis kent vele uitdagingen. Deze module brengt inzicht in ziekenhuisfinanciering, het financieel beleid in ziekenhuizen, investeringsbeleid/strategie en de mogelijke impact van nieuwe beleidsmaatregelen.

People
Management

Deze module gaat zowel om de strategische HR doelstellingen van een ziekenhuis en de verschillende manieren om deze te bereiken als om meer persoonlijke doelstellingen zoals specifiek toegepaste leiderschaps- en managementvaardigheden.

Kwaliteits-
 Management

Elk ziekenhuis streeft naar een betere kwaliteit en een hogere efficiëntie. De sessie kwaliteitsmanagement gaat in op rol en toepassing van kwaliteitsbeleid, logistieke processen, lean, klinische paden.

Innovatie
Management

Innovatie is een noodzaak maar heeft ook een kostprijs. Deze sessie biedt een introductie in innovatiemanagement aan de hand van trends in de medische technologieën, de mogelijke impact van AI en IoT, en de keuze voor en integratie van nieuwe technologieën.

Leiderschaps-
ontwikkeling

In deze concrete interactieve module ligt de focus op het functioneren voor jou en je team. Door kennisoverdracht, workshop beleving en coaching kan het verschil gemaakt worden op management en persoonlijk vlak.

Betrokken Docenten

Hildegard Hermans
People Management
hildegard hermans.jpg
Prof. Dr. Johan Kips
Strategisch Management
Johan-Kips-DG-Erasme-500x750.jpg
Kris Moreels
Financieel Management
KrisMoreels.jpg
Prof. Dr. Dominique Van Dijck
Kwaliteitsmanagement
Van Dijck.jpg
Joris Van Ongeval
Leiderschapsontwikkeling
Joris-Van-Ongeval.jpg
Prof. Dr. Ir. Pascal Verdonck
Innovatiemanagement
PascalVerdonk.jpg
bottom of page