top of page
Zoeken

THE Institute en Patient Empowerment slaan de handen in elkaar

De vzw THE Institute, met focus op kennisdeling in de gezondheidszorg, en de vzw Patient Empowerment gaan nauw samenwerken. Op korte termijn zal dit leiden tot de organisatie van een digitaal symposium in oktober.Bestuurder van THE Institute Jan Demey: “We bundelen enthousiast onze expertise in de gezondheidszorg met die van de vzw Patient Empowerment. Efficiënte en kwaliteitsvolle zorg realiseren heeft het meeste kans op slagen als ook patiënten er nauw worden bij betrokken. Meer nog, de patiënt is er een gelijkwaardige partner in. Vandaag focust de jonge vzw Patient Empowerment als enige expliciet op een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker en een samenwerking tussen onze beide vzw’s versterkt beiden”.

Beide vzw’s gaan op korte termijn samenwerken voor de organisatie van een digitaal symposium in oktober. Daarnaast gaan ze hun expertises uitwisselen en elkaars aanbod versterken waar mogelijk. Samenwerken op het vlak van gezondheidsopleidingen zit ook in de planning.


Voorzitter vzw Patient Empowerment prof. Edgard Eeckman: “We voelen als vzw Patient Empowerment heel duidelijk dat er een momentum is dat nog heel lang zal aanhouden: zorgorganisaties kijken in toenemende mate hoe ze patiënten meer en beter kunnen laten participeren in de manier waarop ze de zorg aanbieden. Vele patiënten willen vandaag ook zelf hun zorgproces niet louter ondergaan, maar meer aan het stuur zitten. Patient Empowerment staat voor het proces om dat te bereiken. Elk partnerschap dat daartoe bijdraagt verwelkomen we met open armen. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen THE Institute en de vzw Patient Empowerment opnieuw een belangrijke stap is naar ons doel”.

Meer informatie over deze organisaties op www.patientempowerment.be en op https://www.t-h-e-institute.org.

Voor persvragen:

· Edgard Eeckman, Voorzitter vzw patient Empowerment: gsm 0475 96 00 67

· Jan Demey, Bestuurder THE Institute: gsm 0497511105 – info@t-h-e-institute.org


68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page