top of page

PETER RAEYMAEKERS

Zorgnet Icuro

Peter Raeymaekers is burgerlijk ingenieur mechatronica en heeft voornamelijk expertise opgedaan op het vlak van technologiebeleid en -strategie. Hij is sinds 2007 actief in de gezondheidszorg, eerst bij de KULeuven, daarna op het kabinet van Vlaams minister Jo Vandeurzen en als coördinator van Flanders’ Care. In 2012 werd hij stafmedewerker technologie bij Zorgnet-icuro.

PR 2022.jpg

KRISTINE OOMS

CQ, AI-Care

Kristine is zowel chemicus als statisticus en heeft jarenlange ervaring in Machine Learning. Met hun bedrijf CQ ondersteunen ze sinds 1992 onderzoekers in de chemische en farmaceutische industrie. Daarnaast hebben ze in 2021 AI-Care opgericht om hun professionele expertise te combineren met persoonlijke ervaringen met dementie tot een product voor de zorg: PICO, de persoonlijke interactieve compagnon.

Kristine.jpg

BAS VAN DEN BOGAERT

CQ, AI-Care

Bas is zowel chemicus als statisticus en heeft jarenlange ervaring in Machine Learning. Met hun bedrijf CQ ondersteunen ze sinds 1992 onderzoekers in de chemische en farmaceutische industrie. Daarnaast hebben ze in 2021 AI-Care opgericht om hun professionele expertise te combineren met persoonlijke ervaringen met dementie tot een product voor de zorg: PICO, de persoonlijke interactieve compagnon.

Bas.jpg

DANIEL KAPITAN

TU Eindhoven

Daniel  is een datawetenschapper en strategisch adviseur en helpt organisaties te ontdekken hoe ze AI kunnen gebruiken en integreren in hun activiteiten. Daniel promoveerde in de natuurkunde aan de Universiteit van Oxford en is Fellow aan het Eindhoven AI Systems Insitute (EAISI) bij TU Eindhoven.  Daniel werkt voornamelijk voor zorgorganisaties, overheidsinstellingen en scale-ups en geeft verschillende lezeingen over AI en data. 

Daniel.jpg

MARLEEN LOUAGIE

RIZIV

Marleen (industrieel ingenieur, postlicentie biomedische ingenieurstechnieken) startte haar loopbaan bij het RIZIV in 1991 bij de afdeling implantaten. 

Sinds oktober 2014 is zij adviseur-generaal van de medische directie binnen de Dienst voor geneeskundige verzorging. Het in nauw overleg met de stakeholders uitwerken van het beleid qua ziekteverzekering voor de sectoren van de artsen en van de medische hulpmiddelen behoren tot haar verantwoordelijkheden. De integratie van telegeneeskunde en digitale zorg in de ziekteverzekering maakt daar eveneens deel van uit.

Marleen.jpeg

PETER VANACKER

AZ Groeninge

Prof . Dr. Peter Vanacker is als onderzoeker en docent verbonden aan de Universiteit Antwerpen. En is actief werkzaam als neuroloog gespecialiseerd in beroertezorg zowel in het UZA als in AZ Groeninge.

Hij coördineert de beroertezorg in de regio Zuid-West- en Zuid-Oost-Vlaanderen. Als voorzitter van de Belgian Stroke Council is hij een sturende factor in de verdere professionalisering van beroertezorg in België.  

Peter Vanacker 3.jpg

OLIVIER FRANCOIS

AZ Groeninge

Meer info volgt

roos.png

TIM BOUSSY

AZ Groeninge

Dr. Tim Boussy behaalde in 2000 zijn diploma geneeskunde aan de Universiteit Gent. Nadien werd hij resident in de interne geneeskunde, Intensieve Zorgen en Cardiologie. Hij sloot zijn studies af met een Fellowship Electrophysiologie. Op dit moment is Dr. Boussy werkzaam als Klinisch Cardioloog/Electrophysiologist in AZ Groeninge en AZ Maria Middelares. De laatste jaren implementeerde hij voor het eerst 3D elektro-anatomische mapping en radiofrequentie ablatie als nieuwe behandelingsmethode voor ritmestoornissen bij paarden, in samenwerking met de UGent faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. 

Daarnaast heeft Dr. Boussy een groot aantal publicaties op zijn naam staan. 

TimB.jpg

ANNE OOMEN

AZ Groeninge

Dr. Anne Oomen behaalde in 2012 haar diploma geneeskunde aan de UGent en voltooide de opleiding Fysische Geneeskunde en Revalidatie aanUZ Gent in 2017. Tijdens de opleiding behaalde ze de diploma's sportgeneeskunde, manuele geneeskunde en het diploma European Board Certified PRM. Daarnaast volgde ze bijkomende vormingen in musculoskeletale echografie en EMG. Door mee te werken aan wetenschappelijke studies onder leiding van Dr. Oostra, staflid Fysische Geneeskunde en Revalidatie in het UZ Gent, ontstond de bijzondere interesse voor de neurologische revalidatie. 

In 2017 startte Dr. Oomen als staflid op de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie te AZ Groeninge. Naast de consultaties legt ze zich vooral toe op de ambulante en gehospitaliseerde revalidatie, in het bijzonder de neurologische revalidatie. 

Anne.jpg

DORIEN VANDORMAEL

I-Mens

Dorien is innovatiemanager bij thuiszorgorganisatie i-mens. Sinds de start van i-mens (2020) werkt ze mee aan de toekomstvisie en strategie van de organisatie. Ze heeft een achtergrond in sociaal werk, management en innovatie. Haar loopbaan begon ze als buurtwerker en beleidsmedewerker voor informele zorg. Samen met haar team van innovatie experten bouwt ze aan de zorg van de toekomst door denkoefeningen, experimenten en pilootprojecten. 

Dorien.jpg

TOM GOFFIN

Jurist, UGent

Tom Goffin is docent Gezondheidsrecht verbonden aan het onderzoeksplatform Metamedica van de Universiteit Gent. Metamedica onderzoekt vanuit ethisch, juridisch en economisch perspectief de digitale en technologische evoluties in de gezondheidszorg. Daarnaast is Tom ook voorzitter van de Federale Commissie Rechten van de Patiënt, lid van het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek en expert van de Hoge Gezondheidsraad. Hij is actief betrokken bij verschillende beleidsprojecten in de gezondheidszorg, zowel nationaal, als internationaal.

foto Tom 1.jpg

EMMANUEL STOCKMAN

Directeur Kwaliteit, Armonea

Emmanuel is verpleegkundige van opleiding en volgde nadien ook een Master Degree in Science of Nursing aan de Universiteit Antwerpen. Hij was in het UZA actief als initiator en projectlead voor de implementatie van het verzorgend wassen en hij was actief in verschillende werkgroepen. Later werd hij Project Lead Electronic Health Record in het ZNA en gastlector aan de Karel de Grote Hogeschool. 

Sinds 2018 is Emmanuel werkzaam bij Armonea, waar hij de laatste 3 jaar werkt als Directeur Kwaliteit.

E Stockman.jpg

TIJS VANDEMEULEBROUCKE

Ethicus, Bonn Sustainable AI Lab

Tijs is Master in Theologie en Religie en Master in Filosofie aan de KU Leuven. Hij behaalde in 2019 zijn doctoraatstitel. Tussen 2020 en 2021 ontwikkelde hij op vraag van steunpunt Welzijn, Volkgezondheid en Gezin een kader voor de ethische evaluatie van technologische gezondheidsinnovaties. Sinds 2021 werkt Tijs als postdoc onderzoeker aan Het Bonn Sustainable AI Lab van de Universiteit Bonn. Hij focust zich op het gebruik van AI in de gezondheidszorg en de ecologische duurzaamheid ervan en benadert het thema vanuit een globaal socia-natuur perspectief waarbij hij de ethische verantwoordelijkheden  kadert. 

Tijs.jpg

NICK MARLY

Adviseur beleidscel VG Kabinet Vandenbroucke

Nick is ingenieur en wiskundige van opleiding. Na verschillende jaren van onderzoek en onderwijs, zowel in acadmische setting als in verschillende bedrijven, is hij al meer dan 20 jaar actief betrokken bij de digitalisering in de sociale en publieke gezondheidssector, waaronder 3 jaar als ICT-manager van de FOD PHFCS en 10 jaar van het RIZIV. 
Sinds eind 2020 is hij adviseur van de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid op het gebied van Digitale Gezondheid en Gezondheidsgegevens en is hij ook actief betrokken bij het beheer van de CoVID-19 pandemie en de creatie van het wettelijke kader en de opstart van de Health Data Authority.

NickMarly.jpg

Eveline Dullaers

IQVIA

Eveline has a Master’s in Science of Management.

 

She is currently a Solution Lead Healthcare at IQVIA for Flemish hospitals.

 

Eveline connects the client’s needs with IQVIA Healthcare Solutions & Technology

  • Data Driven Organization in a Hospital Context (consulting)

  • Data Warehousing for Hospitals (structured & unstructured data)

  • Clinical Information Management (OMOP, EarlyTracks & CTcue)

  • Real World Evidence Data

eveline-dullaerts.JPG

Joris Walravens

Byteflies

Joris Walraevens leads the commercial activities including strategic partnerships within Bytelfies. He has more than 15 years of experience in leading the development as well as commercialization of medical devices and remote patient monitoring solutions in both multinationals as well as in startups.

joris-walravens.jpg

KOEN KAS

Healthskouts

Prof. Dr. Koen Kas is healthcare futurist & delight thinker, oprichter van Healthskouts, hoogleraar moleculaire oncologie & digitale gezondheid en internationaal keynote spreker. Hij cureert de wereldwijde databases van gecertificeerde digitale gezondheidsapps en lanceerde met zijn team een gezondheidscentrum in de metaverse. 

Hij is voorzitter van de European Cancer Prevention Organisation, co-voorzitter van Digital Twin Consortium healthcare workgroup, adviseur van Digital Therapeutics Alliance en zit in de adviesraad van opkomende gezondheidsbedrijven. 

koen-kas-1.jpg

Georganiseerd door

THE Institute.png
bottom of page