Tijdens 12 korte sessies vertellen onze sprekers over hoe we tot wederzijds respect kunnen komen in de relatie zorgvrager-zorgverstrekker alsook de betrokkenheid van alle belanghebbenden aanwakkeren en vergroten.
Hoe bereiken we dit? Wat houdt ons tegen? Wat de sprekers zullen brengen zal ongetwijfeld tot heel wat discussies leiden. Discussies die we niet uit de weg mogen gaan om positief te evolueren.
DE ZORGVRAGER
Ben je patiënt, cliënt, bewoner, … Het symposium behandelt jouw zorg en de manier waarop je daarbij betrokken wordt. Het is over jou dat het symposium gaat. Daarom is het belangrijk dat je deelneemt.
DE ZORGVERSTREKKER
DE ZORGORGANISATIE
Als zorgverstrekker speel je een sleutelrol in Patient Empowerment omdat een zorgvrager meer van jou afhankelijk is dan omgekeerd. Maar Patient Empowerment is ook in je eigen belang.
Zorgorganisaties kunnen in hoge mate bijdragen tot Patient Empowerment. Zij oefenen een grote invloed uit op het afhankelijkheidsgevoel van een zorgvrager en op diens beleving.
HET ZORGSYSTEEM
Zorgvragers, zorgverstrekkers en zorgorganisaties functioneren in het kader dat overheden en beleidsmakers creëren. Daarmee oefenen die laatsten een grote invloed uit op de vrijheid die men in de zorg heeft om weer anderen te empoweren.
DE ENQUÊTE
Bedankt om bij te dragen tot de discussie via de (ondertussen gesloten) enquête.
Jullie antwoorden voeden de sprekers en de discussie tijdens het zorgsymposium op dinsdag 26 oktober 2021.
Samen is het sleutelwoord maar ook het thema van het zorgsymposium.
De balans tussen zorgverleners en zorgvragers moet in evenwicht zijn. Het initiatief van dit evenwicht ligt zowel bij de zorgverleners, zorgvragers als de zorgorganisaties en het zorgsysteem. Er is een gedeelde controle en een gedeelde verantwoordelijkheid.
Met steun van
Met dank aan