top of page

EDGARD EECKMAN

Patient Empowerment vzw / UZ Brussel

Edgard is voorzitter van de vzw Patient Empowerment, daarnaast is hij ook actief als Communicatiemanager bij UZ Brussel. Binnen zijn Doctoraat in de Media- en Communicatiestudies bestudeerde hij macht en empowerment in de relatie patiënt-arts.

Edgard Eeckman.jpg

TINNE DILLES

NuPhaC / UAntwerpen

Prof. dr. Tinne Dilles is verpleegkundige en doctor in medische wetenschappen. Ze is oprichter en voorzitter van NuPhaC, dat zich inzet voor de levenskwaliteit en zorg van patiënten met complexe farmacotherapie of polyfarmacie. Ze doceert aan de Universiteit Antwerpen en is er voorzitter van de vakgroep ‘Centre for Research and Innovation in Care’ 

Tinne Dilles.jpg

ANN LI

Post COVID vzw

Ann is voorzitter van de vzw Post COVID. Ze studeerde Orthopedagogiek en coördineerde verschillende projecten rond chronische zorg. Verder is ze lid van de raad van bestuur van Zorg Leuven, een welzijnsorganisatie die kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg aanbiedt. 

Ann Li.JPG

MARC NOPPEN

UZ Brussel

Marc is CEO en Pneumoloog bij UZ Brussel. Hij vervolmaakte zich in o.a. Italië, Griekenland en de VS. Hij is gastprofessor bij vooraanstaande universiteiten in de VS, Canada en Frankrijk. Onlangs werd hij door ZORG Magazine verkozen tot ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’ 2020.

MarcNoppen.jpg

MELISSA DEFREYNE

Zorgmanager AZ Groeninge

Melissa is vroedvrouw van opleiding maar heeft ondertussen haar horizonted verruimd. Na een periode als afdelingshoofd is zij nu zorgmanager bij AZ Groeninge.

melissa.jpg

GUY TEGENBOS

De Standaard

Guy was jarenlang actief als journalist en commentator en werkt nu als columnist voor De Standaard. Sinds 1990 is hij een actieve watcher van het gezondheidsbeleid.

Guy Tegenbos-2.jpg

DELPHINE EECKHOUT

UZ Gent

Delphine is Doctoraatsstudente aan het Health, Innovation and Research Institute van het Universitait Ziekenhuis Gent

Delphine Eeckhout.jpeg

MIKE DESCHAMPS

BING Research

Mike is Research Coach bij BING Research. Zijn basisopleiding is Verpleegkunde, wat hij nadien aanvulde met een licentie Medisch Sociale Wetenschappen.

 

 

 

 

 

Mike Deschamps BING Research.jpg

ROY REMMEN

UAntwerpen / UHasselt

Roy is huisarts in een groepspraktijk, leidt de onderwijscommissie van de Master Huisartsgeneeskunde UAntwerpen en is gastprofessor aan Uhasselt. Hij is ook voorzitter van de Academie voor de Eerstelijn, een interuniversitaire  leerstoel die mogelijk werd gemaakt door het Fonds Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting.

Roy Remmen.jpg

DORIEN SEGERS

 Reumatoïde Artritis Liga 

Sinds oktober 2021 is Dorien het gezicht van de Reumatoïde Artritis Liga. Samen met zorgverleners en academici deelt deze patiëntenvereniging informatie, kennis en ervaring waardoor patiënten makkelijker hun eigen zorgproces en leven in handen kunnen nemen. 

Dorien segers.png

SEBASTIAAN ENGELBORGHS

Dienst Neurologie UZ Brussel

Sebastiaan is hoofd van de dienst Neurologie in UZ Brussel, ook is hij professor in de Neurowetenschappen en mede-oprichter van de Geheugenkliniek van het ziekenhuis. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur bij de vzw Patient Empowerment

Bas Engelborghs 2.jpg

WENDY VAN DE VELDE

UZ Gent

Wendy is Coördinator van de Patiënten Adviesraad voor Wetenschappelijk Onderzoek aan het Health, Innovation and Research Institute van het UZ Gent

Wendy Van De Velde.jpg

AN STAELS

Psychiatrisch Centrum Ariadne

An is Directeur Patiëntenzorg bij het Psychiatrisch Centrum Ariadne. Ze startte haar loopbaan als psychiatrisch verpleegkundige en behaalde een doctoraat in de Geestelijke Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Maastricht. Daar specialiseerde ze zich vooral in de ontwikkelingen binnen het huidige landschap van de GGZ.

an staels2.jpg

ANOUCK DE BRUIJN

Expertisecentrum Dementie Orion ism PGN 

Anouck heeft een academische achtergrond in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen. Nu is ze werkzaam als coördinator bij Expertisecentrum Dementie Orion i.s.m. het Psychogeriatrisch Netwerk (PGN), daarnaast is zij de mantelzorger van haar moeder.

Anouck de Bruyn 2.jpg

GERTIJE BRIJSSINCK

Patient Empowerment vzw 

Gertjie heeft een intense ervaring met borstkanker en zetelt nu in de raad van bestuur van de vzw Patient Empowerment.

Gertije Brijssinck.jpg

ANNABELLE VAN NIEUWENHUYSE

Moderator - Presentator

Annabelle Van Nieuwenhuyse - 1.jpg

ARNULF

Cartoonist

arnulf profielfoto.jpg

MARC BORMS

[in]sane

Piano - Gitaar 

marc borms.jpg

AN STAELS

[in]sane

Zang

an staels2.jpg

Georganiseerd door

THE Institute.png
patient empowerment.png

Met steun van

pfizer full white.png
02852_MSD_Logo_wit.png
1200px-BD_(company)_logo-WIT.png
Norgine-Logo-wit.png
gedeon richter logo wit.png
Chiesi Logo -wit.png
Blue_Roche_logo_wit.png
sanofi logo wit.png
Boehringer-Ingelheim-logo-wit.png
helan logo wit.png
AbbVie_Inc.-Logo.wit.png
IQVIA-WIT.png
HICT.png

Met dank aan

In4Care wit.png
ZORG Magazine wit.png
logo voka wit.png
bottom of page