top of page
Zoeken

Generatieve AI in de gezondheidszorg: Wat kan het écht betekenen voor uw organisatie?

Op 26/10/2023 spraken Pieter De Buysser (Founder NXTGN) en Tom Celis (Head of Technology Unikoo) op het avondseminarie 'Generatieve AI in de gezondheidszorg: Wat kan het écht betekenen voor uw organisatie.', georganiseerd door THE Institute.Het is haast onmogelijk om niet geconfronteerd te worden met nieuwsberichten over ChatGPT of AI. Deze technologische vooruitgang raakt ook onze gezondheidszorg.


Generative AI heeft het potentieel om oplossingen te bieden voor enkele uitdagingen binnen de Belgische gezondheidszorg, zoals administratieve druk en personeelstekorten.

Toch roept dit ook vragen op: Hoe staat het met de privacy? Is de technologie betrouwbaar? En is AI al klaar voor praktische toepassingen in de zorg?


Het is belangrijk dat zorginstellingen deze vragen adresseren en een beleid ontwikkelen dat zowel de technologische mogelijkheden als de nuances van de zorgverlening respecteert.

Dit seminarie diende als inleiding voor de nieuwe opleiding rond generatieve AI. Deze opleiding legt de nadruk op de unieke aspecten van de zorg en de huidige toepasbaarheid van generative AI. Het doel is om zorginstellingen te begeleiden bij het opstellen van een AI-beleid dat zowel innovatief als realistisch is, rekening houdend met de inherente beperkingen en risico's van de zorg. We schakelen hierbij de expertise in van experten in AI en strategie om de beste begeleiding te bieden.


Meer informatie over de opleiding rond Generatieve AI in de gezondheidszorg kan je vinden op: https://www.t-h-e-institute.org/generative-ai-healthcare

42 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page